Oruç Tutma Tavsiyelerimden Bazıları

Oruç Tutma Tavsiyelerimden Bazıları

En güzel iftar: 2-3 büyük bardak su (bardak başı yaklaşık 400cc), 3-4 kuru hurma (şeker dengesi için), 10-15 zeytin ( 10 zeytinde 1 yumurtadaki protein var), sonrasında çorba (sebze veya unsuz mercimek) ve/veya salata.

Belki uyumada da bir tabak karpuz, tek başına ve yine su.

Asıl olay İftardan sonra aç yatabilmek.

Sahurda mineral, vitamin ve proteini zengin doğal gıdalar: bolca çiğ badem, yeni çıkan taze fındık, tam mevsimi, çiğ ceviz, humus, mercimek köftesi, bulgur, kısır, tahin, avakado, yenecekse 2-3 dilim kızartılmış tam tahıllı ağır ekmek, yine zeytin, domates, salatalık, semizotu vs gibi taze ve tam şu an mevsimi olan sebzelerden salata… Üstüne az miktarda nane veya tarçın çayı…

Yine çok önemli bir konu; Sahur’dan sonra ideali uyumayıp gün içinde öğlen veya öğleden sonra muhakkak 1 saat uyku. Sahurdan sonra yatacaksanız bile sahuru 1-2 saat geçirin sonra yatın.

Mineral eksikliğiniz olmaması için (çünkü çok sıcak ve terle mineral atılıyor) yemekleri tuzsuz yaptırıyorsanız bile hergün 1 çay kaşığı himalaya tuzu tüketin. Beslenme takviyes olarak da Spirulina (bir çeşit deniz yosunu) sahurda alınırsa beslenme tam olur.

Hergün 4 litre su içtiğinizden (iftara ve sahura başlamadan) emin olun. Tok karnına su içmeyin. Siyah çay ve kahveyi bu dönemde tamamen bırakmaya çalışın.

Bunlara uyarsanız ve kilo fazlanız varsa haftada en az 2 kilo vereceğininizi göreceksiniz. Kilo probleminiz yoksa bile daha dinç, daha sağlıklı, daha enerjik bir Ramazan geçireceksiniz. Kan değerleriniz dengeye gelecek, başta karaciğer ve safrakesesi olmak üzere iç organ yağlanmanız azalacak. Senede bir vücut, organlar yenilenecek.

Labels: Avakado, çay, domates, ekmek, karpuz, mevsimi, sahur
May 13, 2013
Return to List
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN